Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 

Nieuws

Norm wachttijden ziekenhuizen overschreden

vrijdag 5 januari 2018. Tijd 15.37 uur

Het afgelopen jaar zijn de wachttijden in ziekenhuizen toegenomen. Het duurt vaak langer dan de Treeknorm van maximaal vier weken voordat een patiënt een specialist te zien krijgt. Dat meld BNR op basis cijfers van onderzoeksbureau Mediquest.

In 2014 was de gemiddelde wachttijd nog minder dan drie weken. Momenteel lopen vooral buiten de randstad de wachttijden behoorlijk op. Wanneer een patiënt een specialist oogheelkunde wil zien moet daarvoor gemiddeld meer dan negen weken wachten. Volgens het onderzoeksbureau zijn de langere wachttijden het gevolg van een combinatie van dingen. Zorg is niet altijd planbaar en het aantal specialisten is niet rekbaar. Daarnaast is er volgens hen te weinig samenwerking tussen de ziekenhuizen. In Den Haag en Groningen/Drenthe wachten patiënten gemiddeld het langst. In Zeeland en Amsterdam is de wachttijd het kortst, gemiddeld drie weken.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen