Somatische zorg

De termen somatische zorg en somatische aandoeningen zijn niet bij iedereen even bekend. Het woord somatisch betekent ´lichamelijk´. Iemand met een somatische aandoening, heeft dus lichamelijke klachten. Afhankelijk van welke klachten dit zijn, kan dit iemand sterk beperken in het dagelijkse leven en kan het zelfs levensbedreigend zijn. De term somatische aandoening kan zeer breed worden opgevat. Zo kan iemand problemen hebben met bijvoorbeeld het hart of de longen, maar kan het ook gaan om de ziekte van Parkinson of een andere aandoening aan het zenuwstelsel. Bovendien kan het om een tijdelijke aandoening gaan, maar ook om een permanente (chronische) vorm. Somatische zorg wordt ingezet naar aanleiding van de specifieke situatie van iemand met een somatische aandoening.

Wat is somatische zorg?

Wat is somatische zorg? Afhankelijk van de specifieke somatische aandoening, worden verschillende vormen van somatische zorg geboden. Dit kan variëren tot een zinvolle dagbesteding en ondersteuning bij wonen, tot zorg bij revalidatie en zelfs een volledige opname. Het doel van somatische zorg is het verbeteren of verlichten van de lichamelijke aandoening. In sommige gevallen is er alleen sprake van pijnbestrijding, maar er kan ook een actieve behandeling plaatsvinden. Ook begeleid wonen bij een lichamelijke handicap is een onderdeel van somatische zorg.

Somatische zorg door Zuster Jansen

Als u last heeft van bepaalde lichamelijke klachten en u wil graag in uw eigen omgeving verblijven, dan is er de professionele thuiszorg van Zuster Jansen. Wij bieden bijvoorbeeld verpleging en verzorging bij verschillende somatische aandoeningen. Afhankelijk van uw situatie bieden we onder andere intensieve 24-uurs verpleging, zorg bij het herstel na een operatie, waak- en slaapdiensten of terminale zorg. Wilt u weten wat we in uw geval kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden. Wij leggen u graag uit wat we voor u kunnen doen en wanneer we hiermee kunnen beginnen. Omdat we niet met wachtlijsten werken, hoeft u nooit lang te wachten op de zorg die u nodig heeft.

 

Lees meer bij Zuster Jansen