Extramurale zorg

U heeft misschien al wel eens  gehoord van de termen extramurale, intramurale, semimurale of transmurale zorg. Deze termen zeggen allemaal iets over de locatie waarop iemand zorg ontvangt. Extramurale zorg betekent hierbij dat patiënten met een zorgvraag gewoon thuis kunnen blijven wonen. Zij hoeven dus niet in een zorginstelling te verblijven om de zorg te krijgen die ze nodig hebben. Binnen extramurale zorg zijn er verschillende vormen van zorg. Extramurale zorg voorbeelden zijn onder andere hulp bij persoonlijke verzorging, begeleiding bij het huishouden of juist intensievere thuiszorg. Het gaat in het laatste geval dan om verzorging en verpleging die indien nodig dag en nacht kan worden geleverd.

Extramurale zorg: betekenis

Wat is extramurale zorg? De extramurale zorg betekenis is in het Latijn ´buiten de muren´. In dit geval betekent dit dus niet buiten de muren van de eigen woning, maar juist buiten de muren van zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. Omdat u niet in een instelling hoeft te verblijven, kunt u langer in uw eigen omgeving blijven. Dit zorgt tevens weer voor een verkorting van eventuele wachtlijsten.

Ook intensieve thuiszorg voor ouderen is een belangrijke vorm van extramurale zorg. Deze zorg kan het verschil betekenen tussen thuis blijven wonen of in een verpleeghuis gaan wonen. Voor ouderen is er ook de mogelijkheid om een aanleunwoning te betrekken. Deze woningen kennen veel aanpassingen en extra voorzieningen zoals een traplift, handgrepen en elementen die het huis rolstoeltoegankelijk maken.

Schakel Zuster Jansen in voor extramurale zorg

Bij Zuster Jansen kunt u terecht voor verschillende vormen van extramurale zorg. Het gaat dan om 24-uurs zorg, 12-uurs zorg, nachtzorg, terminale thuiszorg en zorg bij de ziekte van Alzheimer. Onze deskundige zorgverleners voorzien u van de beste zorg en verpleging, die zelfs in spoedgevallen te regelen is. Wilt u meer informatie of wilt u direct aanspraak maken op zorg? Neem dan contact met ons op.

 

Lees meer bij Zuster Jansen